fbpx

Hej!

Vad kul att just du hittade till oss och vår värld här under vattenytan. Vi gillar att du kikar in men tänk på att vi är lite rädda av oss – så knacka inte på glaset – för då blir vi rädda och gömmer oss.

Akvariet och dess invånare

I akvariet bor det olika sorters fiskar och malar. Fiskarna är olika sorters ciklider och kommer ursprungligen från Malawisjön i östra Afrika. Cikliderna är kända för sina fina färger. Tittar du noga så ser du även några malar. Malarna kallas även för städfiskar då de hjälper till att hålla akvariet rent och fint.

Akvariet rymmer 1200 liter vatten och varje timme så driver 3 pumpar runt 1000 liter vatten för att fiskarna ska få det syre som de behöver. Pumparna ser till så att miljön i akvariet blir hälsosam och hjälper till att skapa vattenrörelser som liknar fiskarnas ursprungliga livsmiljö. Ovanpå akvariet så finns det två foderautomater som släpper ut mat till oss i lagom mängd under olika tider på dygnet. Har du tur så kanske det är dags för oss att äta nu när du står och kikar in.

Aulonocara stuartgranti

Aulonocara stuartgranti är en art av ciklider som är vanlig i akvarier och är hemmahörande i Malawisjön i östra Afrika. De är kända för sina färgglada och attraktiva utseenden och är populära bland akvarieentusiaster. Dessa fiskar är även kända som ”Stuartgrantisjökakaduer” på svenska.

Labidochromis caeruleus

Labidochromis caeruleus, även känd som ”Electric Yellow Cichlid,” är en populär ciklidfisk som härstammar från Malawisjön i östra Afrika. Denna art är uppskattad för sin lysande gula färg och är en vanlig syn i många akvarier.

Metriaclima msobo

Metriaclima msobo är en art av ciklider som är hemmahörande i Malawisjön i östra Afrika. Metriaclima msobo är känd för sina levande färger. Hanarna har ofta en huvudsakligen blå kropp med orange till gula färgmarkeringar, inklusive på fenor. Denna färgkombination ger dem en karakteristisk och slående utseende. Honor har vanligtvis en mer dämpad färgning.

Ancistrus sp

Ancistrus är en grupp sötvattensciklider som är kända för sina sugande munskivor och deras förmåga att äta alger från akvarieglast och andra ytor. Dessa fiskar är populära i akvarier på grund av deras användbarhet när det gäller att hålla akvarier rena och deras intressanta utseende.

Botia striata

Botia striata, även känd som ”Zebra Loach,” är en populär och attraktiv bottenlevande akvariefisk som tillhör familjen Botiidae. Dessa fiskar är kända för sina karakteristiska bandmönster som liknar zebraränder, vilket ger dem deras vanliga namn. Vuxna Botia striata kan variera i storlek, men de är vanligtvis mellan 7 till 12 centimeter långa när de är fullvuxna.

Siamensis Flying Fox

The Siamese Flying Fox (Crossocheilus oblongus) är en sötvattensfisk. Den har fått sitt namn från sitt utseende och det svarta tvärband som sträcker sig längs kroppen. Denna art är känd för sin förmåga att hjälpa till att kontrollera algtillväxt i akvarier, och den är därför populär bland akvarister som söker en naturlig och effektiv lösning för algproblem. Siamese Flying Fox är en fredlig fiskart som gillar att röra sig runt i akvariet och kan vara ganska aktiv. De är även goda simmare och trivs bäst i akvarier med god vattencirkulation.

Sveriges bästa shopping

Väla är en av Sveriges mest omtyckta och välbesökta shoppingdestinationer, ständigt prisbelönad för utbud och trivsel, service och tillgänglighet. Varje år välkomnar vi 12 miljoner kunder och besökare. Här samsas 200 butiker, restauranger och kaféer – från trendiga lokala småbutiker till stora internationella butikskedjor.