fbpx

Växtvägg utomhus & inomhus

Förvandla en fasad eller ett rum från trist till fantastisk.

Växtvägg utomhus & inomhus

Ett smart system och väl valda växter skapar något att minnas.

Växtvägg utomhus & inomhus

Förbättra er trivsel, hälsa och miljö med en växtvägg.

Vackra fördelar med växtvägg.

Oavsett om växtväggen placeras inomhus eller utomhus finns det funktionella, känslosamma, affärsmässiga och visuella fördelar. Till viss del är fördelarna samma men har också egna och unika skillnader.

Varför investera i växtvägg utomhus?
 • De är vackra och förbättrar utseendet på er byggnad
 • De bidrar till minskad luftförorening och skapar en hälsosammare utomhusmiljö
 • De fungerar som naturlig isolering och minskar kostnader
 • Det går att absorbera ljud med en växtvägg vilket skapar en lugnare miljö
 • Ett effektivt sätt att integrera grönska på platser med begränsat utrymme
 • De skyddar byggnadens yttre väggar från väder och vind
 • Drar till sig positiv uppmärksamhet från besökare, gäster och kunder
 • Växtväggen främjar den biologiska mångfalden
Varför investera i växtvägg inomhus?
 • De fungerar som naturliga luftrenare genom att absorbera skadliga ämnen och frigöra syre
 • Växterna skapar en lugnande atmosfär som har en positiv effekt på vår mentala hälsa
 • Växtväggar bidrar till att reglera inomhustemperaturen och göra er mer energieffektiva
 • De absorberar ljud vilket skapar en tystare och mer behaglig miljö
 • Den förbättrar inredningen och ger en modern och fräsch atmosfär
 • Gröna miljöer förbättrar produktiviteten och koncentrationen
 • Det är bevisat att växtinredning i kontorsmiljö sänker sjukfrånvaron

När vi skapar en växtvägg.

Konstruktionen i alla våra växtväggar består av noga utvalda komponenter av hög kvalitet som utvecklas kontinuerligt. Tekniken kommunicerar med våra växttekniker via mobilnätet för en kostnadseffektiv drift. Både för inomhus och utomhus består systemet av kassetter som planteras klart innan montering. På så vis kan vi skapa de mest fantastiska mönster utan att smutsa ner med jord vid installation. Kassetternas konstruktion gör också att vattenförbrukningen minskar och att inga anpassningar krävs i byggnaden.

Växtvägg inomhus.

LivePanel-systemet som vi använder oss av inomhus förvandlar kala väggar till livfulla. Varje rad med växtkassetter placeras i en rännprofil som även fungerar som vattenreservoar. Driften blir säker och mer kostnadseffektiv tack vare att inga trycksatta slangar eller droppmunstycken används i konstruktionen.

Flexibel design med flera fördelar.

Hög eller smal, låg eller bred, böjd, dubbelsidig eller kanske viktigast av allt – växtmaterialet och därmed designen kan varieras i det oändliga. Valet av växter är viktigt till din växtvägg. Inte enbart med tanke på designen utan även på själva funktionen. Avdunstning, kyleffekt, ljuddämpning, ljusbehov och temperaturkrav är alla viktiga ingredienser att ta hänsyn till.

Växtvägg utomhus.

MobiPanel som vi använder utomhus är ett innovativt, hållbart och lättviktigt system för levande väggar som kan monteras på de flesta typer av väggar. Systemet är anpassat för vårt klimat och klarar frost bra.

Förbättra den biologiska mångfalden.

Insekter och bin är viktiga för vår biologiska mångfald. De spelar en avgörande roll i pollineringen av vår natur och bidrar till reproduktion och utvecklingen av vår flora. Därför ska vi låta våra städer bli grönare, mer energieffektiva och skapa plats för alla små liv som håller oss vid liv. Växtväggen är därmed inte bara vacker utan livsviktig! De jobbar dessutom 24 timmar om dygnet med att absorberar CO², minska buller och ge oss en renare luft.

Insektsscanning för att säkerställa växtväggens effekt.

Att använda olika växtarter i växtväggar utomhus skapar mikromiljöer som lockar till sig pollinerare som bin, fjärilar och andra insekter. Det främjar helt enkelt den biologiska mångfalden. Genom att göra en insektsscanning går det att säkerställa växtväggens effekt.

Vi kan lösa både växtvägg och insektsscanning i hela Scandinavien!

Kontakta oss idag!

För att kunna ge er en rättvis offert bokar vi in en rådgivning för att ringa in önskemål och visioner. Fyll i formuläret och så återkopplar vi så snart vi kan!

Våra tjänster.

Projektering

Vi tar gärna hand om allt. Planering, ritning, design, material, tidsplan, installation och löpande service när allt är klart. Vi hjälper er från idé till verklighet helt enkelt. 

Serviceavtal

Det skall vara enkelt att ha en grönskande och vacker inomhusmiljö. Våra duktiga växttekniker sköter regelbundet växterna så att de trivs och fortsätter att vara en grön och fräsch upplevelse.

Hyr eller köp

Vi erbjuder både hyres- och köpeavtal på de produkter ni väljer. Helt upp till er vad som passar bäst.

Garanti

Oavsett om du väljer att hyra eller köpa så ingår växtgaranti i våra skötselavtal. Det betyder att den växt som förändrats så att den förlorat sitt ursprungliga prydnadsvärde byts ut helt kostnadsfritt.

Vi bekämpar giftfritt med predatorer

Det kan alltid hända att en växt får oönskat besök av skadedjur. Skadedjuren livnär sig oftast genom att suga växtnäring från växten vilket gör att växten har svårt att växa och utvecklas som den ska, det gör så klart att växtens prydnadsvärde försämras. Vi på Levande Interiör har två metoder att bekämpa skadedjur på, båda två är helt giftfria och bidrar till ett hållbart samhälle.

Frukt- och bukettabonnemang

Få färsk frukt eller buketter levererade varje vecka, det sparar både tid och pengar med ett löpande avtal utan långa bindningstider. Vi behöver endast 7 dagars förvarning om avslut!  Vid start hjälper vi er att paketera efter behov och sedan kommer vi varje vecka med er leverans. Enkelt och bra!

Vi skräddarsyr efter er vision.

Vi kan skapa en unik lösning för er med hela vår palett inom inredning och tjänster. Allt för att stärka ert varumärke och få personalen att trivas på riktigt. Vi är med från idé till löpande service!

En lönsam partner i Skåne och Halland.

Levande interiör Sverige AB
Exportgatan 3
262 73 Ängelholm

GDPR- & cookiepolicy

Copyright 2024 levandeinterior.se | Levande Interiör AB