fbpx

INSEKTSSCANNING

Övervakning av biologisk mångfald på växtväggar utomhus.

En partner att lita på!

SGS Search är ett internationellt ingenjörsföretag, konsultföretag, laboratorium och utbildningsinstitut för (hållbar) byggd miljö. Med sin miljö som inspiration skapar de en hållbar framtid. Ett uppdrag som delas av Levande interiör. Med InsectScan kan våra kunder nu övervaka och verifiera förbättringen av insektsartrikedomen. På så sätt bidrar vi ännu mer till en grön framtid för kommande generationer.

Fördelar med insektsscanning
 • Övervaka den biologiska mångfalden effektivt och i alla perspektiv
 • Enkel provtagning
 • Kvantifiera utvecklingen av utförda åtgärder för att återställa biologisk mångfald i stads- och naturmiljöer
 • Identifiera och hantera naturliga pollinatörer
 • Bestäm ekosystemtjänsterna för din fastighet
 • Övervaka miljöpåverkan med hjälp av indikatorarter
 • Ska användas som en del av ESG-rapporteringen
Scanningen består av detta
 • Inledning, arbetets omfattning och metodbeskrivning
 • Provtagningsplan och protokoll
 • Översikt och identifiering av insektsarter (Taxa List) med olika tabeller, diagram, statistik och andra data
 • Visuell artöversikt
 • Detaljerade urvalstabeller

Vad är det?

Levande interiör introducerar DNA InsectScan för växtväggar i samarbete med SGS Search. En ny unik och innovativ metod för att mäta växtväggars effektivitet för biologisk mångfald. InsectScan bygger på att samla in blommor och bladverk från växtväggarna. I vårt laboratorium isoleras och sekvenseras det DNA som insekterna lämnat efter sig på växterna. Detta ger hundratals DNA-sekvenser som jämförs med artreferensdatabaser. De resulterande uppgifterna om insekternas biologiska mångfald rapporteras i ett meningsfullt och heltäckande format. Med InsectScan kan våra kunder nu övervaka och verifiera förbättringen av insektsartrikedomen. Dessutom kan vi ytterligare optimera varje växtväggs påverkan på den biologiska mångfalden.

Varför ska man ha insektsscanning?

Vi vet att växter och jord i växtväggar bidrar till den biologiska mångfalden. Men vad är den verkliga positiva effekten av gröna fasader för insekter? Med Mobilane DNA InsectScan för levande väggar är det möjligt att uttrycka den positiva effekten av levande väggar på biologisk mångfald i siffror. Ett unikt sätt att enkelt mäta biologisk mångfald på ett vetenskapligt sätt. Denna data är transparent och kan användas i årsredovisningar och hållbarhetsrapporter för interna användare och intressenter. DNA InsectScan för levande väggar kan bidra till hållbarhetscertifikat som BREEAM-certifiering.

Mer information.

Om ni vill läsa mer eller dela med andra i er organisation finns det nedan ett samlat faktablad och hur en rapport kan se ut.

Kontakta oss idag!

För att kunna ge er en rättvis offert bokar vi in en rådgivning för att ringa in önskemål och visioner. Fyll i formuläret och så återkopplar vi så snart vi kan!

Våra tjänster.

Projektering

Vi tar gärna hand om allt. Planering, ritning, design, material, tidsplan, installation och löpande service när allt är klart. Vi hjälper er från idé till verklighet helt enkelt. 

Serviceavtal

Det skall vara enkelt att ha en grönskande och vacker inomhusmiljö. Våra duktiga växttekniker sköter regelbundet växterna så att de trivs och fortsätter att vara en grön och fräsch upplevelse.

Hyr eller köp

Vi erbjuder både hyres- och köpeavtal på de produkter ni väljer. Helt upp till er vad som passar bäst.

Garanti

Oavsett om du väljer att hyra eller köpa så ingår växtgaranti i våra skötselavtal. Det betyder att den växt som förändrats så att den förlorat sitt ursprungliga prydnadsvärde byts ut helt kostnadsfritt.

Vi bekämpar giftfritt med predatorer

Det kan alltid hända att en växt får oönskat besök av skadedjur. Skadedjuren livnär sig oftast genom att suga växtnäring från växten vilket gör att växten har svårt att växa och utvecklas som den ska, det gör så klart att växtens prydnadsvärde försämras. Vi på Levande Interiör har två metoder att bekämpa skadedjur på, båda två är helt giftfria och bidrar till ett hållbart samhälle.

Frukt- och bukettabonnemang

Få färsk frukt eller buketter levererade varje vecka, det sparar både tid och pengar med ett löpande avtal utan långa bindningstider. Vi behöver endast 7 dagars förvarning om avslut!  Vid start hjälper vi er att paketera efter behov och sedan kommer vi varje vecka med er leverans. Enkelt och bra!

Vi skräddarsyr efter er vision.

Vi kan skapa en unik lösning för er med hela vår palett inom inredning och tjänster. Allt för att stärka ert varumärke och få personalen att trivas på riktigt. Vi är med från idé till löpande service!

En lönsam partner i Skåne och Halland.

Levande interiör Sverige AB
Exportgatan 3
262 73 Ängelholm

GDPR- & cookiepolicy

Copyright 2024 levandeinterior.se | Levande Interiör AB