fbpx

Våra mosstavlor

Våra gröna målningar är en fröjd för ögat. Det är en bild skapad av olika sorters mossa. Mossan är konserverad genom att fuktigheten i materialet har ersatts av ett miljövänligt och biologiskt nedbrytbart konserveringsmedel. När mossan tagit till sig preparatet bibehåller den sin naturliga fräschör och vackra färg i många år.

Våra mosstavlor finns i en mängd olika utföranden. Ni kan välja mellan olika storlekar, olika typer av mossa och olika typ av ramar. Vi kan även hjälpa till med speciallösningar som täcker hela väggar.

En mosstavla är inte bara ett vackert blickfång utan hjälper även effektivt till att dämpa ljud.

Förbättrad inomhusmiljö.

När du hyr eller köper växter med skötsel och garanti, skapar vi tillsammans en trivsam och stimulerande arbetsmiljö på ditt företag. Med växters hjälp kan man skärma av, dämpa ljud och till och med påverka människors rörelser genom ett rum. Växter bidrar också till företagets image, eftersom en vacker inredning återspeglar kvalitet i allt.

Du är välkommen med dina idéer. Eller ännu bättre, låt oss vara med som konsulterande konstruktör/designer redan från början. Då kan vi skapa en helt ny och innovativ lösning tillsammans.

Skötsel och garantier för mosstavlor

Vi tar hand om.

Att sköta en mosstavla är något helt annat än att ta hand om gröna växter i en kruka. Mosstavlan skapar en mini-biotop som ska vårdas för att kunna utvecklas på bästa sätt. Våra duktiga växttekniker har lång erfarenhet och får mosstavlan att frodas. I uppdraget ingår alla moment som krävs för att mosstavlan ska trivas och utvecklas på bästa sätt.

I våra service- och hyresavtal för mosstavla ingår följande

• Underhåll av teknik.
• Preventiv behandling mot ohyra med miljövänliga medel (t.ex. såpa och rapsolja).
• Bekämpning av ohyra med biologiska metoder (t.ex. predatorer, såpa och rapsolja).
• Dammning och rensning av vissnade växtdelar.
• Komplettering av växtmaterial.
• Rengöring av konstruktionen.
• Underhåll av belysning.

Växtgaranti

Oavsett om du väljer att hyra eller köpa en mosstavla så ingår det växtgaranti i våra skötselavtal. Det betyder att den växt som förändrats så att den förlorat sitt ursprungliga prydnadsvärde byts ut helt kostnadsfritt.

Predatorer

Det kan alltid hända att en växt får oönskat besök av skadedjur, det finns flera sorter b.la. olika sorters löss och insekter eller kvalster. Vi på Levande Interiör har två metoder att bekämpa skadedjur, båda två är helt giftfria.