topp rgb

Årets växtinredare 2018

Levande interiör från Ängelholm får pris som Årets växtinredare!

Varje år väljer medlemmarna i Nordic Green, den Nordiska branschorganisationen för växtinredare, ut en växtinredningslösning som utmärker sig kreativt eller genom sin originalitet. 

På Svenska Hus nya regionkontor i Malmö har Levande interiör hjälpt till med att skapa en grön kontorsmiljö. Ett spännande inslag är växtinstallationerna i taket. De är designade av Kanozi Arkitekter och specialbyggda för lokalen. Växtligheten ger en lugn och skön känsla i utrymmen för avkoppling och i kombination med en kraftfull och tidsprogrammerad belysning får man en härlig utomhuskänsla på kontoret. 

- Vi ville skapa något nytt som sticker ut ordentligt, och det har vi verkligen lyckats med, säger Daniel Evertsson, fastighetsutvecklingschef på Svenska Hus i Skåne. Reaktionerna är enbart positiva på den nya grönskande miljön och vi är oerhört nöjda med resultatet och samarbetet med Levande interiör, fortsätter Daniel.

- Tävlingen Årets Växtinredning är ett för branschen viktigt sätt att årligen belysa och belöna inspirerande växtinredningsprojekt, berättar Erik Utas, ordförande i Nordic Green.
- Det är roligt att medlemmarnas val i år föll på en kreativ lösning som i detta fall nyttjar lokalens innertak - en yta som ofta glöms bort. Jag vill å styrelsens vägnar gratulera Levande interiör till ett riktigt snyggt växtinredningsprojekt och en mycket välförtjänt utmärkelse avslutar Erik.

In English.

Arets vaxtinredning2018 Levandeinterior se

  lounge takvaxter2

 

Årets växtinredning 2015

Varje år väljer branschorganisationen Nordic Green ut en växtinredningslösning som varit utmärkande kreativ och originell.

- Levande interiör tog hem årets pris på grund av ett flertal faktorer. Framförallt presenterade de en lösning på en ”relativt normal” utmaning, men gjorde den på ett kreativt, innovativt och annorlunda sätt. Lösningen valdes efter noggrant övervägande ut av branschen själv. Levande interiör har all anledning till att vara stolta, säger Sigbjørn Furmyr, ordförande i Nordic Green.

- Det faktum att Levande interiör har tagit emot utmärkelsen två gånger, visar på att de levererar bra lösningar över tid. Jag tror hemligheten ligger i att de har väldigt kompetenta och duktiga medarbetare, berättar Sigbjørn Furmyr.

Installationen på Högskolan i Halmstad är en av flera lyckade inredningslösningar. Skolans lokaler pryds numera av en åtta meter hög växtvägg, flera små växttavlor, ett par fyra meter höga träd och flera golvväxter. Både personal och elever har uttryckt sin uppskattning över de nya tillskotten.

- Vi har fått många reaktioner på de nya växtväggarna. Alla uttrycker uppskattning och är fascinerade över konceptet ”Levande interiör”. Vilket bra företagsnamn! Huset hänger nu bättre ihop som en helhet, säger Jette Trolle-Schultz Jensen, studierektor i sociologi vid Högskolan i Halmstad.

In English.

li arets vaxtinredning 2015 web

 levande 43 web  levande 56 web  levande 20 web

 

Årets växtinredning 2013

Vi på Levande interiör är mycket stolta över att vårt växtinreningsprojekt på Galleria Boulevard i Kristianstad blev utsett till Årets växtinredning 2013 i Skandinavien. Det är branschorganisationen för växtinredare i Skandinavien, Nordic Green, som delar ut utmärkelsen. Nordic Green utser Årets växtinredning utifrån kriterierna design, funktionalitet, material- och växtval.

Beskrivning
Växtcylindrarna är specialbyggda efter idé från Fojab arkitekter. Levande interiör konstruerade och levererade hela installationen med hjälp av våra samarbetspartner VerticalPlantSystem och projektledare från Space in Order. Vi står även för komplett drift och skötsel inklusive växtgaranti. Växtcylindrarna är byggda med samma teknik och bevattningssystem som vi använder i våra växtväggar.

In English.

li diplom

li 2013 1  li 2013 2  li 2013 3