fbpx

Växtväggar

Förbättrad inomhusmiljö.

Våra växtväggar är i grunden ett patenterat system med flexibla väggar som kan måttanpassas efter varje kunds önskemål. Vårt re-circulerande bevattningssystem ser till att växterna får näring och är dessutom 100% miljövänligt. Växtväggar bidrar till en förbättrad inomhusmiljö på en rad olika sätt. Den fuktar luften, tar upp koldioxid, avger nytt syre, binder damm och mikrodamm samt dämpar till och med ljud. Många studier visar också att växter har en starkt positiv psykologisk effekt. Man mår helt enkelt bra bland växter.
Användas på många sätt.
En växtvägg kan användas på många sätt. En Plant Screen passar perfekt som rumsavdelare eller för att ge extra liv åt en tom yta i ett rum. Med en Office Screen integrerad i ett skärmväggssystem blir kontorslandskapet både levande och inbjudande. Art Screen kan med fördel användas som skrivbordsavdelare, eller varför inte som en luftförbättrande prydnad? Placera en Art Screen på väggen och få något vackert att titta på samtidigt som den renar luften.

Våra växtväggar har egentligen inga begränsningar. Låt fantasin flöda, kontakta oss och hör vad vi kan göra tillsammans för att förverkliga dina idéer.

Du är välkommen med dina idéer. Eller ännu bättre, låt oss vara med som konsulterande konstruktör/designer redan från början. Då kan vi skapa en helt ny och innovativ lösning tillsammans.

Våra Växtväggar

Hög eller smal, låg eller bred, böjd, dubbelsidig eller kanske viktigast av allt – växtmaterialet och därmed designen kan varieras i det oändliga. Valet av växter är viktigt till din växtvägg. Inte enbart med tanke på designen utan även på själva funktionen. Avdunstning, kyleffekt, ljuddämpning, ljusbehov och temperaturkrav är alla viktiga ingredienser att ta hänsyn till.
Varför ska man välja en Plant Screen?
• Vi levererar och monterar en helt färdig växtväggdär service och växtgaranti ingår.
• Konstruktionen är självbärande och kräver i princip inga ingrepp i lokalen. Den kan byggas dubbelsidig och placeras helt fristående.
• Våra Plant Screen har ett integrerat (helt slutet) bevattningssystem som varken behöver avloppp eller vattenanslutning.
• Vi förodlar Plant Screen och leverar en helt färdigvuxen växtvägg.
Fler fördelar med växtväggar
• Dämpar ljudnivån.
• Förbättrar luftkvalitéten.
• Ökar trivseln.

Art Screen

Art Screen kan levereras med olika design på både ram och växtmaterial och de finns som standardmoduler på ca. 60, 80, 100, 120, 150 och 170 cm:s bredd. De kan även levereras som en specialanpassad variant med i princip obegränsad längd. Höjd inklusive ram är ca. 40 cm. Kompletterande belysning tas fram individuellt.

Office Screen

Med Office Screens integrerade i Kinnarps skärmväggsystem blir kontorslandskapet mer levande och arbetsvänligt. Office Screen ger biologiskt riktiga arbetsplatser som bidrar till ökad produktivitet. Genom att jobba med växter nära människor får man en god luftkvalitet och en positiv psykologisk effekt. Office Screen integreras i toppmodulen till Kinnarps Zonit 80 och finns i storlekarna 60, 80, 100, 120 cm. Detta ger en växtyta på ena sidan av toppmodulen.

Skötsel och garantier för växtväggar

Vi tar hand om.

Att sköta en växtvägg är något helt annat än att ta hand om gröna växter i en kruka. Växtväggen skapar en mini-biotop som ska vårdas för att kunna utvecklas på bästa sätt. Våra duktiga växttekniker har lång erfarenhet och får växtväggen att frodas. I uppdraget ingår alla moment som krävs för att växtväggen ska trivas och utvecklas på bästa sätt.
I våra service- och hyresavtal för växtväggar ingår följande
• Underhåll av teknik.
• Vattning och näringstillförsel.
• Beskärning så att växtväggen behåller sitt ursprungliga utseende och föryngras på ett riktigt sätt.
• Preventiv behandling mot ohyra med miljövänliga medel (t.ex. såpa och rapsolja).
• Bekämpning av ohyra med biologiska metoder (t.ex. predatorer, såpa och rapsolja).
• Damning och rensning av vissnade växtdelar.
• Komplettering av växtmaterial.
• Rengöring av konstruktionen.
• Utbyte av växter som förlorat sitt prydnadsvärde.
• Underhåll av belysning.

Växtgaranti

Oavsett om du väljer att hyra eller köpa en växtvägg så ingår det växtgaranti i våra skötselavtal. Det betyder att den växt som förändrats så att den förlorat sitt ursprungliga prydnadsvärde byts ut helt kostnadsfritt.

Predatorer

Det kan alltid hända att en växt får oönskat besök av skadedjur, det finns flera sorter b.la. olika sorters löss och insekter eller kvalster. Vi på Levande Interiör har två metoder att bekämpa skadedjur, båda två är helt giftfria.